×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Missió, Age @ 2018. február 10. - Alagsor Söröző, Várpalota 

Megjelent: január 20. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
    Koncertmenü 

Február 10-én a várpalotai Alagsor Söröző-ben lép fel a legendás Missió zenekar, a helyi Age társaságában!

A Missió 1981-ben alakult, az alapító felállása: Karvaly Lajos, Cziránku Sándor, Nemecsek L., Angyal Károly zenekarvezető voltak. A négy nagyon jó zenész garancia volt a profi, dallamos rockzenére. 1985-ben feloszlottak, egy kislemezt adtak csak ki az Egyszer Lent, Egyszer Fent és az Ő Csak Álmodozott című dalokkal...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1987-ben indultak újra, ekkor Turi István vette át az irányítást hivatalosan és élesztette fel a zenekart. Különböző tagcserék után, 1988-ban kialakult a profi felállás: Turi István zenekarvezető, Tihanyi "Tánci" Gábor gitár, Tóth Béla ének, Mándoki Sándor billentyűs hangszerek és Rácz Attila dob.

1989-ben megjelent egy nagylemez Missió I címen. 1989-'92-ben élte fénykorát a zenekar: a Beatricével, a Pretty Maud-dal (egy angol zenekarral) turnéztak és az összes fesztiválon jelen voltak. A következő években sikert-sikerre halmozott a zenekar, de két meghatározó ember, az énekes és a zenekarvezető tragikusan elhunyt és 1999-ben ismét leállt a banda.

2009-ig nem játszottak, de tavasszal Tihanyi "Tánci" Gábor újra életre hívta az együttest, teljesen új tagokkal (Magyari Bandi, Marton Sándor, Gönczi György, Verestói Géza). Később 2012-ben a rossz hír villámcsapásként érkezett Tánci betegségéről, aki 2013. szeptember 17-én hunyt el.

Hivatalosan Marton Sándor, a zenekar dobosa vette át a zenekart, aki ismét új tagokkal élesztette újra. Móré Imre, Nagy Viktor, Kurucz Béla, T. Tivadar. Marton a munkája miatt nem tudta tovább folytatni és átadta menedzserének és Móré Imrének a bandát. Tivadar sajnos idő hiánya miatt kilépett a zenekarból, helyét Hardy Béla vette át a Kedélyes Urakból, majd újra csatlakozott a Missió zenekar egykori billentyűse Magyari Bandi is, illetve Szabó "Putyur" István a P. Box zenekar egyik alapító tagja lett a dobos.

Putyur helyét gyorsan Szabados Pál vette át, aki tele energiával, nagy lelkesedéssel indult neki a tanulásnak. Nagy Viktor "Tüdőfej" becenéven ismert énekes megnövekedett polgári és motoros club elfoglaltsága miatt nem tudott teljes értékű munkát végezni a zenekarban. Az énekesi posztot Arányi Zsolt foglalta el. Tihanyi "Tánci" Gábor barátunk hagyatékát megpróbáljuk életben tartani, ezek a nóták megérdemlik, hogy fenn maradjanak. Teljesen új zenekar vette kézbe az örökséget. Megpróbálunk méltó utódai lenni az elődöknek.

Arányi Zsolt - ének
Móré Imre (P. Box) - gitár
Hardi Béla (Kedélyes Urak) - basszusgitár
Magyari Bandi (Mr. Basary) - billentyűs hangszerek
Szabados Pál - dobrovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Cavalera Conspiracy - Psychosis (2017)
A 2007-ben induló Cavalera Conspiracy elkészítette a 2014-es Pandemonium folytatását Psychosis címmel, ami a negyedik teljes anyaguk. A Sepultura

Tovább...
Whitesnake - The Purple Tour Live (2018)
A 66 éves David Coverdale tavaly abba akarta hagyni a zenélést, de szerencsére nem tette... A 2015-ben kiadott The Purple Album-mal akarta keretbe foglalni a

Tovább...
Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Yardbirds - Yardbirds '68 (2017)
Újabb különlegesség jelent meg Jimmy Page saját kiadójánál, közel ötven év után napvilágot látott a Yardbirds utolsó koncertfelvétele, amit nem sokkal a feloszlásuk

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Koncertek 2018. február 25. és 2018. március 13. között: