×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...


 Illés együttes - Goodbye London (2018)

Megjelent: április 20. péntek 12:05
Szerző: MajnikLaci
 Lemezismertetők 

Az Illés zenekar régi és újabb rajongói igazán felemelő örömhírt kaptak a közelmúltban. A Moiras kiadó, a Radics Béla Emléktársasággal karöltve rekonstruálta és szélesebb közönség elé tárta az Illés 1970-re tervezett nagylemezét, amely végül a jól ismert "londoni incidens" nyomán bekövetkezett letiltás miatt nem kerülhetett a boltokba.

Az album gerincét Mészáros Márta Szép lányok, ne sírjatok című filmjének dalai képezték volna, az eredeti elképzelések arról szóltak, hogy a moziban kizárólag az Illés együttes szerepel majd. A zenekart azonban 1970 tavaszán, az angliai "fecsegés" ürügyén száműzték Budapestről, csak vidéki koncerteket bonyolíthattak, így ők lettek "a vidék legjobb zenekara". Dalaikat nem játszotta a rádió, szó sem eshetett új Illés nagylemezről. Koncz Zsuzsával közösen rögzített lemezük, a Szerelem megjelenhetett ugyan, de dalainak többsége a rádió által nem kapott szélesebb nyilvánosságot, jóllehet, ez szerepet játszhatott abban, hogy ez lett az énekesnő első aranylemeze... TesseracT - Sonder (2018)

Megjelent: április 20. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2003-ban, az angliai Milton Keynes-ben indult TesseracT egy djentes és ambientes progresszív metál csapat, akik most a negyedik teljes stúdió lemezüket adják ki Sonder címmel. Az előző munkájuk 2015-ben jelent meg Polaris címmel, amire visszatért Daniel Tompkins énekes... A technokrata metál szerelmesei nem fognak csalódni ebben a 36 perces albumban, ami a kiáradó érzelmektől mélységes, a zenéje hangulatától pedig organikus...


 Bonfire - Temple of Lies (2018)

Megjelent: április 19. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A németországi Ingolstadt-ban, '72–'85 között Cacumen néven, '86-óta - kisebb-nagyobb szünetekkel - Bonfire-ként dolgozó heavy-hard csapat a 17. stúdió lemezét adja ki most Temple of Lies címmel. Legutóbbi tavaly jelent meg Byte the Bullet címmel, amiről kétszer is írtunk! Hans Ziller alapító gitáros fiatalokból szervezett csapatába akkoriban került be Alexx Stahl énekes, aki korábban a Masters of Disguise-ban dolgozott... A felállás második stúdióanyaga ez a Temple of Lies!


 Yes - The Ladder (1999)

Megjelent: április 18. szerda 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ezen a héten a '68-ban, London-ban indult Yes 1999-ben kiadott tizennyolcadik stúdió lemezéről, a The Ladder-ről fogok írni részletesebben. A '97-ben kiadott Open Your Eyes - Billy Sherwood gitáros-énekes-billentyűssel - új korszakot indított a csapat történetében. Akkor még csak vendég volt Igor Khoroshev billentyűs, aki a turnén vált taggá, de a csapat egyetlen vele készült lemeze végül a The Ladder lett!

Jon Anderson komoly szerepvállalásával könnyed, de valódi Yes-muzsika hallható ezen a - producer halála miatt - drámai körülmények között készült albumon. Két kilenc perc feletti tétel is helyet kapott rajta, a Homeworld (The Ladder), illetve a New Languages, és Bob Marley-ről is megemlékeztek a The Messenger-ben... A lemezbemutató turnét követően nem csak Khoroshev távozott a csapatból, végül Sherwood is kilépett... Leather - II (2018)

Megjelent: április 18. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A San Francisco-i Leather Leone hellyel-közzel '84-óta a Chastain énekesnője. Eddig egyetlen szóló anyagot adott ki még '89-ben Shock Waves címmel. Ronnie James Dio női verziója most összerakta a második anyagát, aminek az elkészítésében Rob Rock koncertjein edződött zenészek, Vinnie Tex és Marcel "Daemon" Ross gitárosok, Thiago Velasquez basszusgitáros és Braulio "Drumond" Azambuja dobos működtek közre!


 Stryper - God Damn Evil (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 17. kedd 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

A nyíltan keresztény, ún. white metal legendás öregfiúi (i. e. a Stryper muzsikusai) amolyan házi kedvenceknek számítanak nálunk (akik a rock zene kivénhedt csatalovai vagyunk). Többször ki is fejeztük örömünket, hogy a Frontiers támogatásával éppen másodvirágzásukat élik. A banda motorja egyértelműen Michael Sweet énekes-gitáros, aki mostanában szinte frenetikusan aktív, elképesztően termékeny korszakát éli...


 Saffire - Where The Monsters Dwell (2018)

Megjelent: április 17. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Saffire nevű hard rock zenekar a svédországi Göteborg-ban alakult, 2005-ben. A 2013-as From Ashes to Fire és a 2015-ös For the Greater Good után, ez a Where The Monsters Dwell a harmadik lemezük... és egyre jobbak ebben a klasszikus hangzású, nosztalgikus hard-rock zenei világban! Most is érdemes rájuk felfigyelni!


 Nemere - Vérmező (2017)

Megjelent: április 16. hétfő 12:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Van az úgy, amikor az ember nem vár semmi különöset, bóklászik a neten, aztán egyszer csak szembejön vele egy döbbenetesen kifejező erejű grafika - ami picivel később még a Hang-Súly szavazáson is jelölést kapott, nem véletlenül, amúgy az Anvil Kvlt szakértelmét dicséri -, aminek a hatására rákeres a zenekarra, belehallgat, majd azon gondolkozik, hogy a francba kerülték el egymást idáig? Pontosan így zajlott le az első találkozásom a szóban forgó zempléni brigáddal pár hónappal ezelőtt, és nem túlzok azzal, amikor azt állítom, hogy új hazai kedvencet avattam... Mustasch - Silent Killer (2018)

Megjelent: április 16. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A svédországi Göteborg-ban, '98-ban alakult Mustasch zenekar a legutóbbi, 2015-ös Testosterone című lemezén folytatta a távolodást az eredeti heavy-stoner metálos világtól, egyfajta gótos pop-rockot is kezdett gyártani, lazábbra és slágeresebbre véve önmagát. A dolog túlzottan nem jött be senkinek, Jejo Perkovic dobosnak annyira nem, hogy ki is lépett utána... A helyére Robban Back került, akinek a karrierjében az Astral Doors-tól és a Sabaton-tól kezdve, a W.E.T.-ig mindenféle stílus megtalálható... Mivel kedvelem ezeket a svéd bajszosokat, vártam már, hogy mit kezdenek a kialakult helyzettel... és a Silent Killer-ben nem csalódtam, mintha végre keményebbek lennének, és nem indiek...


 Issa - Run With The Pack (2018)

Megjelent: április 15. vasárnap 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 34 éves, a norvégiai Oslo-ból származó Isabell Oversveen egy AOR énekesnő, aki már az ötödik lemzét adja ki Run With The Pack címmel. A Frontiers egyre komolyabban áll mögé, most épp' a Hardline és Jorn segítője, Alessandro Del Vecchio rakta össze a lemezét, aki profi háttércsapatot szervezett neki! A DGM-es Simone Mularoni gitározik, a Vision Divine-ból Andrea ToWer Torricini basszusgitározik és a Kee of Hearts-ból Marco Di Salvia dobol. Vendégként pedig duettezik egyet Deen Castronovo is a Dead Daisies-ből...


 Stryper - God Damn Evil (2018)

Megjelent: április 15. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A '80-ban Roxx Regime néven alakuló és demózó, de '83-tól Stryper-ként dolgozó, - sárga-fekete csíkba öltözve - keresztény glam-metált játszó zenekar rajongói mostanában el vannak kényeztetve. Utolsó stúdió munkájuk 2015-ben jelent meg Fallen címmel, amiről kétszer is írtunk, de azóta Michael Sweet kiadott szólólemezt és a Sweet & Lynch projektet is folytatta az énekes-gitáros, nem is akárhogyan! A God Damn Evil a csapat tizenkettedik sorlemeze, bemutatják rajta új basszusgitárosukat, Perry Richardson-t, az ő karrierjének a csúcsa a FireHouse-hoz kötődik...


 Rob Zombie - Astro Creep 2000 live (2018)

Megjelent: április 14. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 53 éves, a Massachusetts-i Haverhill-ből való Robert Bartleh Cummings, művésznevén Rob Zombie utolsó lemeze 2016-ban jelent meg The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser címmel.

Főhősünk úgy döntött, hogy 2016. szeptember 18-án, a Chicago-i Riot Fest-en - karrierje során első alkalommal - eljátssza új csapatával a White Zombie teljes Astro-Creep: 2000 lemezét, amivel '95-ben egycsapásra az indusztriális-horror metál világsztárja lett!


 30 Seconds To Mars - America (2018)

Megjelent: április 13. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ötödik sorlemezét adja ki a - '98-óta működő, tehát idén 10 éves - Los Angeles-i, eddig alternatív pop-rockos 30 Seconds To Mars trió. A mostanában inkább színészkedésben jeleskedő Jared Leto énekes-gitáros vezette csapat utoljára 2013-ban adott ki lemezt Love, Lust, Faith and Dreams címmel, Steve Lillywhite legendás producer segítségével.

Akkoriban a new wave felé hajoltak, most modern-elektronikus pop lemezt csináltak, olyan - odakint - "menő" arcokkal vendégként, mint ASAP Rocky és Halsey... Szóval jobb, ha tudjuk, hogy nem véletlenül jönnek augusztus 23-án épp' a Strand Fesztivál-ra, amit mindennek lehet nevezni, csak nem rockzenei eseménynek...


 Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 12. csütörtök 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül második - visszatéréséről és az egyik legnagyobb gitáros ikonomról van szó. Ok, az első visszatérés - Memories In Rock I. - nem sikerült jól, az kb. konszenzusos vélemény. Szedett-vedett volt minden tekintetben...Összesen 94.899.303 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Animal Drive - Bite! (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 12. csütörtök 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Az egész úgy kezdődött, hogy valaki bemutatta Dino Jelusic énekest Paul O'Neill producernek - Savatage, T.S.O. -, Paul megismertette őt Jeff Scott Sotóval - a T.S.O. egy másik énekesével -, aki végül ódákat zengve róla bevezette őt Serafino Perugino irodájába. Így került "kézről-kézre járva" a horvát Jelusic és zágrábi bandája, az Animal Drive a Frontiers kiadó New Breed csapatába, melynek nem titkolt szándéka egy új hard rock nemzedék kinevelése, széleskörű promóciója...


 Kino - Radio Voltaire (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 11. szerda 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Nincs helye félrebeszélésnek, John Mitchell gitáros-zeneszerző a brit neo-prog koronázatlan királyává avanzsált az elmúlt néhány évben. Persze azt hozzá kell tenni, hogy uradalma elég rossz állapotban van; az egykor jobbnál-jobb előadóktól és albumoktól hemzsegő gyarmatbirodalom elöregedett, elnéptelenedett, a hűbéresek és az alattvalók pedig javarészt elpártoltak. Mitchell király régen elsősorban az Arena soraiban tündökölt, de egy csomó színvonalas brit neo-prog formációhoz köze volt: pl. az It Bites, Frost és a tavaly agyondicsért Lonely Robot, amit gyakorlatilag egyszemélyes projektként működtet...


 Bijelo Dugme - Jugoszláv rock a 70-es években - 1. rész

Megjelent: április 11. szerda 12:05
Szerző: Drpeter
 Lemezismertetők 

Bijelo Dugme - Kad bi' bio bijelo dugme (1974)

"Én jóban vagyok Gay Tomival, még a Fórum együttes idejéből, náluk hallottam egyszer-kétszer Bijelo Dugmét. Az az igazság, hogy így, koncerten sokkal jobb. Óriási dolog, hogy 80 ezer ember énekel. Beszámoltak, nagyon szép dallam, szépen mindenki feláll, nincs ülő ember és 80 ezren nyomták a nótát." - Kraft Tamás, az egyik legismertebb hazai road így méltatta a legismertebb jugoszláv rockzenekar fellépését azon az 1981-es belgrádi Hippodrome lóversenypályán rendezett fesztiválon, amelyen a magyar együttesek közül fellépett az Új Skorpió, a V'Moto-Rock, a nemzetközi mezőnyből pedig a Paul Di Anno-val utolsó turnéját bonyolító Iron Maiden, no és vagy negyven jugoszláv new wave banda...


 Caliban - Elements (2018)

Megjelent: április 11. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Caliban a németországi Essen-ben, '97-ben alakult metalcore zenekar, ami most a tizenegyedik stúdió lemezét adja ki Elements címmel. A 2016-os Gravity-t követő anyagon érdekes vendégeket is fogadtak, így feltűnik egy-egy dalban a Korn-os Brian "Head" Welch, a Nasty-s Matthi Nasty, az Art Is Murder-ből CJ McMahon és Sebastian "Sushi" Biesler az Eskimo Callboy-ból! Az pedig külön jó hír, hogy június 18-án ők is jönnek a Budapest Parkba...


 Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra - Illusion Of Choice (2018)

Megjelent: április 10. kedd 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Immáron minden különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy Yossi Sassi, az orientális rock-metál egyik legendás úttörőjének számító, izraeli Orphaned Land egykori szólógitárosa stabilan két évenként szállítja nekünk a hallgatnivalót. Kezdetben még beállt mögé a Warner kiadó egy indie lerakata, a Verycords (Melting Clocks 2012, Desert Butterflies 2014), manapság azonban már rajongók által finanszírozott magánkiadásban jelennek meg munkái.

Nekem eddig határozottan úgy tűnt, hogy egyre jobb, érettebb albumok kerülnek ki a keze alól, sőt azt is a fejlődés jeleként értelmeztem, hogy a legutóbbi lemezét (Roots And Roads 2016) már a Yossi Sassi Band név alatt jelentette meg - ami már nem egy magányos farkast, hanem egy kifejezetten stabil kollektívát sejtet a produkció mögött...


 RagenHeart - The Last King (2018)

Megjelent: április 10. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A görögországi Athén-ban, 2002-ben alakult heavy-power metálos RagenHeart - alias Rage In Heart - nyolc évvel a a névadó lemeze után elkészítette második kiadványát The Last King címmel. Az archaikus album XI. "Boldog" Kónsztantinosz történetét meséli el, aki 1405-1453 között élt, és leginkább arról híres, hogy ő volt az utolsó bizánci császár... Ennek megfelelően egy rendkívül drámai "archaikus" metál történetet kaptunk a görög srácoktól!Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Kamelot - The Shadow Theory (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 09. hétfő 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Amint azt már a legutóbbi albumról - Haven 2015 - írt kritikámban kifejtettem, semmi kétségem, hogy a Kamelot "kiváló üzleti érzékkel fölépített és minden bizonnyal jól jövedelmező vállalkozás, amely sikerét az alapos piackutatásnak és profi marketingnek köszönheti. Nincs ezzel semmi baj, főleg úgy, hogy kezdettől fogva jó dalszerzői és zenészi kvalitások támogatták a szerencsés csillagzat alatt született alapötlet kivitelezését." Ehhez továbbra is tartom magam, főleg mivel a The Shadow Theory fazonigazított, modern hangzása jól hallhatóan komoly tudatossággal igyekszik az éppen divatos zenei trendeket kiszolgálni. Ehhez nem kevés tapasztalati háttérrel asszisztál Sascha Paeth producer és Jacob Hansen hangmérnök...


 Blackberry Smoke - Find A Light (2018)

Megjelent: április 09. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 2000-ben, Atlantában alakult Blackberry Smoke egy southern-country rock és bluegrass keverék zenekar. A 2016-os Like an Arrow-t követő Find A Light-ról Charlie Starr énekes-gitáros olyanokat nyilatkozott, hogy "A friss lemez a csapat zenéjének egyfajta olvasztótégelye, változatos hangzásokkal és érzelmekkel. Ez az eddigi legihletettebb anyagunk." Vagyis a Lynyrd Skynyrd és a korai ZZ Top rajongói ismét örülhetnek...


 Jaded Heart - Devil's Gift (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 08. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Ha a könnyű végénél akarnám megragadni a dolgot, egész egyszerűen bemásolnám Tartuffe kolléga kritikáját a csapat előző albumáról, így aztán nyugi, akinek tetszett a Jaded Heart heavy metalba átcsapó, németes hard rockja, az nem fog kiábrándulni, mint Bayer Zsolt az evangélikus egyházból - szitkozódni és verbális förtelemmel borítani a környezetet meg főleg nem.


 Kamelot - The Shadow Theory (2018)

Megjelent: április 08. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 1991-ben, a floridai Tampá-ban alakult prog-power metálos Kamelot tizenkettedik sorlemeze a most megjelenő The Shadow Theory, ami a 2015-ös Haven-t követi - amiről kétszer is írtunk!

A csapat az új műsorán ismét Sascha Paeth producerrel dolgozott, és a felvétel után elbúcsúzott Casey Grillo dobostól. Vendégként a segítségükre volt két énekesnő: Lauren Hart a Once Human-ból és Jennifer Haben a Beyond the Black-ből! A Tommy Karevik énekessel készült harmadik lemezüket 2018. október 09-én nekünk is bemutatják majd!


 Underoath - Erase Me (2018)

Megjelent: április 07. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Florida-i Tampában 1997-2013 között működő és 2015-ben visszatérő Underoath a keresztény post-hardcore és metalcore úttörő sztárjának számít. A csapat utolsó lemeze Ø (Disambiguation) címmel 2010-ben jelent meg, azóta váratják a rajongóikat a folytatással, ami most Erase Me címmel jelenik meg a csapat nyolcadik sorlemezeként... Jó hír továbbá, hogy a 2008-as Lost in the Sound of Separation után távozó dobos-énekes Aaron Gillespie újra a csapat tagja... és a Panic! at the Disco miatt is ismert Matt Squire sem véletlenül lett a visszatérő lemezük producere, bár a manipulatív digitális torzítást megspórolhatta volna magának...


 Yes - Open Your Eyes (1997)

Megjelent: április 06. péntek 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A '68-ban, London-ban indult Yes 1997-ben kiadott tizenhetedik stúdió lemezéről, az Open Your Eyes-ról írok most részletesebben. A pár héttel korábban kiadott Keys to Ascension 2 volt az együttes utolsó lemeze, amin Rick Wakeman szerepelt. Hasonlóan "elődjéhez", azon a dupla albumon is a San Luis Obispo-i Fremont színházban rögzített '96 márciusi koncertek felvétele szerepelt, míg a második korongon a '95 ősze és '96 tavasza közötti stúdiófelvételek és korábbi ötletek véglegesített verziói hallhatók...

Az Open Your Eyes kísérletező - de rádióknak szánt slágereivel mégis ismerősen csengő - zenéjével új korszak kezdődött a legendás csapat életében! Billy Sherwood gitáros-énekes-billentyűs ekkor lett teljes jogú tagja a csapatnak, meghatározva ezt az új irányt... Ezen a lemezen még csak beugróként szerepelt, de nem sokkal később állandó tag lett Igor Khoroshev billentyűs is, aki mellett szerepel az albumon a Toto-s - és a '91-es Union-lemezen is megforduló - Steve Porcaro is...

Nem ezt tartják az együttes legfontosabb időszakának, a kritikusok rendesen nekik is ugrottak, de nekünk magyaroknak mégis különlegesnek számít, hiszen ennek a lemeznek a turnéja jutott el elsőként hazánkba! A már részletezett felállásban, 1998. március 31-én léptek fel Budapesten, amit a köztévé szerencsére meg is örökített...


 ShadowKeep - ShadowKeep (2018)

Megjelent: április 06. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A ShadowKeep egy az angliai Guildford-ban, 1999-ben alakult prog-power metálos zenekar. Tíz éve nem adtak ki lemezt, az utolsó a 2008-as The Hourglass Effect volt, amin Richie Wicks énekelt, Scott Higham dobolt, és a Threshold-os Rich West és Karl Groom segítette ki őket a stúdióban. Azóta Chris Allen és Nicki Robson gitárosok újraszervezték a csapatukat. Az egyetlen maradó a 2004-ben hozzájuk csapódó Stony Grantham basszusgitáros, aki mellé 2008-ban Omar Hayes csatlakozott dobosként.

De a legnagyobb fogás a csapat új énekese: James Rivera, aki a Helstar-ban lett az underground hőse, de megfordult a Vicious Rumors-ban és a Flotsam and Jetsam-ban is, ahogy - sok más mellett - a Malice is vele indult újra. Aki kedveli a Queensryche és a Fates Warning korai anyagait, annak a ShadowKeep sem volt még soha ilyen izgalmas, mint most...


 Yes - Keys To Ascension 2 (1997)

Megjelent: április 05. csütörtök 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ezen a héten a '68-ban, London-ban indult Yes 1997-ben - dupla lemezen - megjelent ötödik élő és tizenhatodik stúdió korongjáról, a '96-os Keys to Ascension folytatásáról fogok írni részletesebben. A Keys to Ascension 2 az együttes utolsó lemeze, amin Rick Wakeman szerepel. Hasonlóan "elődjéhez", ezen az albumon is a San Luis Obispo-i Fremont színházban rögzített '96 márciusi koncertek felvétele szerepel, illetve a második korongon a '95 ősze és '96 tavasza közötti új stúdiófelvételek és régebbi ötletek véglegesített verziói hallhatók...

Mire november 03-án ez a második "felvonás" - Billy Sherwood produceri közreműködésével - megjelent, Wakeman már nem dolgozott velük, a '97 nyarán összerakott és november 25-én kiadott Open Your Eyes című teljes stúdió anyagon már Igor Khoroshev és a Toto-s - és a '91-es Union lemezen is megforduló - Steve Porcaro billentyűzött, illetve Sherwood is teljes jogú taggá vált! De ne fussunk még ennyire előre, nézzük meg részletesebben, hogy ezen a Keys To Ascension 2 című "átmeneti" anyagon mit hallhattunk!


 Octopus - Supernatural Alliance (2018)

Megjelent: április 05. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Detroit-i Octopus 2008-óta, vagyis tíz éve küzd, hogy bemutatkozhasson. A női énekessel felálló stoner-hard rock banda azóta kiadott egy EP-t és három kislemezt, de az Electric Six egykori gitárosának, Joe Frezzato-nak a csapata eddig a helyi underground klubélet hősének a szerepénél nem jutott tovább... Most viszont a brit Rise Above Records leszerződtette őket, és - tagcseréket követően - elkészítették a Supernatural Alliance című anyagot, amiben ott van a tíz éves földalatti munka minden tapasztalata és érettsége!


 Jaded Heart - Devil's Gift (2018)

Megjelent: április 04. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 1992-ben, a svédországi Stockholm és a németországi Duisburg között alakult Jaded Heart a dallamos heavy-hard egyik legendájának számít Európában. A sokat látott csapat most a tizenharmadik stúdió lemezét adja ki Devil's Gift címmel, ami a 2016-os Guilty By Design-t követi, amiről annak idején kétszer is írtunk. A stúdióban, ahogy legutóbb, úgy most is Erik Martensson volt velük, aki keverte és masterelte az anyagot, de persze dalszerzőként is segítette nekik, így a heavy-gitárok fölé ismét kirepülhetnek a refrénjeik...


 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Machine Head - Catharsis (2018)
Az 1991-ben, a kaliforniai Oakland-ben alakult Machine Head a groove-thrash metal egyik legsikeresebb képviselője, 3 milliónyi lemezt adtak el világszerte. A Robb Flynn

Tovább...
Black Label Society - Grimmest Hits (2018)
Az 51 éves Zakk Wylde nemrég visszatért Ozzy csapatába, most pedig a saját southern-groove metálos formációjának, a Black Label Society-nek is

Tovább...
Lénárd László - interjú 4. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Judas Priest - Firepower (2018)
Az 1969-ben, Birmingham-ben alakult Judas Priest a brit heavy-metal egyik legfontosabb legendája, a műfaj legnagyobb hatású zenekarainak egyike! A csapat legutóbb 2014-ben

Tovább...
Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Koncertek 2018. április 20. és 2018. május 06. között: