passzio.hu

 20. Harley-Davidson Open Road Fest @ 2019. június 05-09. - Alsóörs

Megjelent: május 22. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Lelepleződtek a jubiláló fesztivál titkai! Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat. Az Edda Művek, a Karthago, az Ivan and the Parazol és Karácsony James is örömét fejezte ki és megtiszteltetésnek tartja, hogy meghívást kaptak a jubileumi fesztiválra, amely június 05-09. között dübörög majd Alsóörsön. Az elmúlt 20 év mérlege: közel 500.000 látogató a világ 58 országából, több mint 260.000 liter sör, 26 külföldi sztár és számos hazai nagyágyú...
 Deerhunter @ 2019. augusztus 21. - A38 Hajó

Megjelent: május 21. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Hosszú ideje érett már egy budapesti Deerhunter koncert, ami végre 2019. augusztus 21-én létre is jön! Bradford Cox-ék év elején megjelent, beszédes című lemezük, a Why Hasn't Everything Already Disappeared? turnéján érkeznek az A38 Hajó-ra, hogy megmutassák a több, mint 15 éves létük után is mennyire távol állnak a nosztalgiától és múltba révedéstől.

A 2015-ös Fading Frontier után az atlantai zenekar a címhez igazodó konceptlemezükön kérdéseket tesz fel, melyekre nem is akar feltétlenül válaszokat adni. Hagyja szabadon szállni a Deerhunter-re mindig is jellemző letisztult hangszerelést, meglepő fordulatokat és sodró hangulatot, ami az augusztusi koncerten is garantált roadtrip-élményt ad majd! Cro-Mags @ 2019. október 03. - Dürer Kert

Megjelent: május 20. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Visszatér Budapestre Harley Flanagan, a legendás Cro-Mags alapító tagja, hogy megünnepelje a Best Wishes lemez kiadásának 30. évfordulóját.

Az est folyamán természetesen válogatnak majd az Age Of Quarrel, az Alpha Omega, a Revenge és az újabb dalok közül is... Az október 03-i koncerten a Red Death és a Touch is fellép majd a Dürer-ben!


 Abaliget Prog Camp @ 2019. augusztus 16-18. - Abaliget

Megjelent: május 19. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

2018-ban debütált az Abaliget Prog Camp fesztivál a Baranya megyei településen, Abaliget-en, így nagyon fiatal rendezvényről beszélhetünk. Sokakhoz talán még a híre sem jutott el, de nagyon jól sikerült az első, alulról építkező fesztivál. Családias hangulatban telt, sikerként könyvelhető el. A fesztivál által kitűzött cél teljesült. Hiánypótló, több napos rendezvényről beszélhetünk, "ottalvás" lehetőséggel és az Abaliget által kínálkozó természetközeliséggel.

Egyáltalán nem céljuk különböző fesztiválokkal versenyezni, a koncepció inkább - elsősorban hazai, de nyomokban tartalmazhat külföldi zenekarokat is - a progresszív rock-metál bemutatása, de mivel a műfajt nagyon szélesre tárt szemmel szemléli, ezért bátran ajánlják bárkinek, aki szereti a rock zenét, mert itt mindenki olyan zenekarokkal tud megismerkedni, akikkel általában a nagy fesztiválokon nem tud összefutni... Thou, Yautja @ 2019. július 27. - Dürer Kert

Megjelent: május 19. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Július 27-én ellátogat a Dürer-be a 100% DIY felfogású kortárs durvaság egyik legjobb bandája, ami 14 éve az underground-szcéna megkerülhetetlen csapata...

A Thou experimentális sludge-doom csapása mellett, a dobos Taylor másik zenekara, a Yautja egyedi, matekos káosza is pusztítani fog... Hazai részről a szupportot a kiváló Torn From Earth és a Hegy adagolják majd!


 Skillet @ 2019. november 22-23. - Akvárium Klub

Megjelent: május 18. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

27 állomásos turné keretén belül, november 22-én és 23-án dupla koncerttel érkezik az Akvárium Klub-ba a Skillet, hogy bemutassa legújabb, Victorious című albumát... Harakyru Band @ 2019. május 24. - Sgt. Pepper's Cafe & Bar

Megjelent: május 18. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Harakyru Band 2007-ben alakult. Ismert formációkból állt össze az első felállás, melynek tagjai: Radovics László "Kyru" ének, Benkő Zsolt gitár, Horváth Mihály szájharmonika, Kepes Róbert basszusgitár és Móré Attila dob. Rendszeres fellépői budapesti és vidéki kluboknak és fesztiváloknak.

Műsoruk a közös kedvenc blues, rock és funk örökzöldekből áll. Kisebb szünet után, 2013 januárjától Tomor Barnabás basszusgitárossal folytatták tovább. 2014 végétől Horváth Mihály nélkül kvartetté alakulnak, megújult repertoárral ismét aktívan vesznek részt a klub és fesztivál életben. Ők lépnek fel május 24-én a budapesti Jászai Mari téren lévő Sgt. Pepper's-ben!


 Beatrice @ 2019. július 05. - Barba Negra Track

Megjelent: május 17. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Ricsések! Nagyferó és a Beatrice buli lesz 2019. július 05-én a Barba Negra Track-ben! Javában folynak a tavaszi koncertjeik, legközelebb Zsámbékon lépnek fel május 25-én, a Hősök Napján, de a júliusi meglepetéseket sem felejtették el! dEUS @ 2019. június 08. - Barba Negra Track

Megjelent: május 17. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az európai indie és art-rock egyik origója, a belga dEUS 2019 nyarán végre újra Budapest-re érkezik! A kontinens alternatív rockzenei vonulatának egyik legfontosabb zenekara június 08-án érkezik a budapesti Barba Negra Track színpadára, hogy a hazai közönségnek is elhozza az idén 20. éves kultuszalbumát, a The Ideal Crash jubileumi turnéját!


 Beast In Black, Myrath @ 2019. november 13. - Barba Negra

Megjelent: május 16. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

November 13-án érkezik a Barba Negrá-ba a Beast In Black lemezbemutató turnéja. A finn alapítású, de görög és - a Wisdom-ból ismert Molnár Máté személyében - magyar tagokkal színpadra álló heavy metal csapat From Hell With Love című idei lemezét mutatja majd be, először jutva el Magyarország-ra saját turné keretében - persze vendégként már láthattuk őket, például a Nightwish és a Rhapsody előtt is.

A turnéval a nagy ívű keleti hangulatokat is ötvöző tunéziai progresszív metal csapat, a Myrath is eljön hozzánk, akik Shehili című lemezüket nemrég adták ki! A Concerto Music által szervezett koncertre belépő a tixa.hu és a rock1.hu oldalakon, a helyszín pénztárában, és postai utánvéttel a concerto.hu oldalon vásárolható!


 Edda Művek @ 2019. május 24. - Budapest Park

Megjelent: május 15. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A legenda szerint az immáron 44 éve aktív Edda Művek már évek óta küzdött azzal, hogy magában tartsa a féktelen, "sötét rockerő"-t. De ennek most vége!

Május 24-én kitör az "őskáosz" a Budapest Park-ban, ahol Pataky Attila zenekara a legzúzósabb, legkeményebb és legmetálabb arcát mutatja majd meg a közönségnek. Ezen az estén bármi megtörténhet, de egy biztos nem érdemes kihagyni! Abnormality, Cenotaph, Gorgasm @ 2019. július 18. - Dürer Kert

Megjelent: május 15. szerda 00:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

A 2005-ben alakult massachusettsi Abnormality a technikás-brutális death metal színtér egyik nagy reménysége, akiknél a gyomorból jövő durva hörgésért egy hölgy felel a frontemberi poszton. A Peter Rutcho és Shane Frisby producerek közreműködésével rögzített harmadik nagylemezük május 10-én jelent meg a Metal Blade gondozásában Sociopathic Constructs címmel, kilenc tételes irgalmatlan aprításként tálalva.

A lemez a bandcamp oldalukon teljes egészében végighallgatható, ahogy a kiadó youtube oldalán is, ízelítőként pedig a Curb Stomp című dalhoz készült - lentebb megtekinthető - klippel kedveskednek...


 Feszt!Eger @ 2019. május 30. - június 01. - Bolyki-völgy

Megjelent: május 14. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Díjnyertes borokkal és a legmenőbb zenekarokkal indítja a fesztiválszezont Heves megye kedvenc fesztiválja, a Feszt!Eger. Idén is a festői szépségű Bolyki-völgy-be érkezik a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 01. között egymást érik majd a jobbnál-jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán!


 Depresszió @ 2019. május 18. - Barba Negra Track         Megjelent: május 13. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


Összesen 104.350.847 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Paddy and The Rats, Pipes and Pints @ 2019. május 16. - Budapest Park         Megjelent: május 12. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 6. Vagabond Korzó @ 2019. június 01. - Dunaharaszti

Megjelent: május 11. szombat 18:05
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

A Vagabond Korzó egy nem hétköznapi, utca-cucca jammboree! Immár hatodik alkalommal június első szombatján összegyűlik pár tucatnyi művész, hogy néhány óra alatt 9 helyszínen, mintegy négy tucatnyi produkciót mutasson be.

Zeneiségét tekintve alapelv a stílusok kavalkádjának felvillantása. Bárhol, bármikor, bármivel összefuthatsz. És nem ciki komolyzenét, jazz-t, vagy éppen népzenét hallani. A ZENE léte, jelenléte a fontos! Mindemellett kerítésgaléria, live-act graffiti és feszített fotók is láthatóak. Lényegében egy megfeszített tizen-egynéhány órán át tartó világnézet tágításról szól a Vagabond Korzó! Ja! És mindez ingyenes! További részletek hamarosan.


 Hollywood Rose - reunion @ 2019. július 06. - Barba Negra Track

Megjelent: május 11. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Rövid szünet után, az alapító legénységgel folytatja a zenélést hazánk ismert Guns N' Roses tribute zenekara, a Hollywood Rose!

A csapat 2019 elején jelentette be, hogy - magánéleti okok miatt - feloszlanak. Ám az élet úgy hozta, hogy egy véletlen találkozás folytán, a csapat alapító tagjai úgy döntöttek, hogy szinte az eredeti felállásban folytatják a koncertezést. Sznák "Zaba" Zoltán és Lukács "Luki" Zsolt, így a két Hollywood Rose őstaggal, Kanyó "Kanyesz" Zolival és Tátrai "Sunny" Sanyival újult erővel vetették bele magukat a turnézásba!


 Lindsey Stirling @ 2019. október 07. - Budapest Sportaréna

Megjelent: május 11. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A kivételes tehetségű Lindsey Stirling elképesztő sikerű turnéival már többször meghódította a világot és közte a magyar rajongókat is. Sokak örömére a 2019-es európai koncertkörútja keretében, október 07-én a Papp László Budapest Sportaréná-ba is visszatér.

Az eredetileg klasszikus zenét tanuló amerikai hegedűművész hamar kialakította saját zenei stílusát, melyben kiválóan keveri a klasszikus, a hip-hop, az elektronikus és a pop zenét. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít, előadását akrobatikus tánckoreográfiával színesíti...


 Keep Of Kalessin @ 2019. június 23. - Dürer Kert

Megjelent: május 10. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Mielőtt még stúdióba vonulna új lemezét rögzíteni, júniusban - 2015-óta először - Európa-turnéra indul az Arnt "Obsidian C." Gronbech vezette norvég Keep Of Kalessin, mégpedig a szimfonikus black-death vonalas finn Shade Empire és a melo-death stílusú amerikai Malphas társaságában. Jó hír, hogy a turné utolsó állomása június 23-án a budapesti Dürer Kert-ben lesz.


 Hooverphonic @ 2019. október 12. - Akvárium Klub

Megjelent: május 10. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Belgium egyik leghíresebb zenekara a Hooverphonic tavaly ünnepelte 23. születésnapját, amelyet Alex Callier és zenésztársa, Raymond Geerts egy új, táncos, finom albummal és egy új énekesnővel ünnepelt. Így most, október 12-én az Akvárium-ban két legyet üthetünk egy csapásra, és hosszú évek hiánya után, először hallhatjuk Magyarországon a belga trió friss lemezét és új énekesnőjüket...Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Fesztiválkatlan @ 2019. május 26. - augusztus 31. - Tokaj

Megjelent: május 09. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Ötödik, jubileumi szezonját kezdi meg a Tokaj Fesztiválkatlan, az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza. A létesítmény nemcsak nagyságában tűnik ki, hanem azzal a magas színvonalú, változatos programkínálattal is, amit évről-évre, minden nyári szezonban - három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban - nyújtanak a közönségnek...


 III. Hard Rock & Stoner mini-feszt @ 2019. május 11. - S8         Megjelent: május 08. szerda 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Harley-Davidson Open Road Fest - Xenon @ 2019. június 05-09. - Alsóörs

Megjelent: május 08. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Jubileumi, 20. évét ünnepli 2019-ben az évek alatt motoros és rockzenei berkekben ikonikussá vált, alsóörsi Open Road fesztivál. Éppen ezért nem meglepő, hogy az idei himnuszukat éppen egy nagy visszatérő, a Xenon zenekar írta Futnak a Csíkok címmel!


 Zaporozsec @ 2019. május 11. - Instant         Megjelent: május 07. kedd 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 


 Mátyás Attila Band, Santa Muerte @ 2019. május 11. - BackStage Pub         Megjelent: május 07. kedd 00:00
Szerző: Fiery
 Koncertmenü 

 Kistehén @ 2019. május 10. - Akvárium Klub         Megjelent: május 06. hétfő 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Welicoruss, Harloch, Isatha, Sollen @ 2019. május 12. - Blue Hell & KVLT         Megjelent: május 06. hétfő 12:00
Szerző: Csipke
 Koncertmenü 

 Helmet - 30 X 30 X 30 Tour @ 2019. szeptember 24. - Dürer Kert

Megjelent: május 05. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Helmet idén lesz 30 éves, ennek apropójából Page Hamilton és bandája úgy döntöttek, hogy 30 állomásos európai, majd 30 megállós amerikai turnéval ünnepelnek, mindenhol 30 számos szettel.

A bűvös 30-as bulikból természetesen a frontember egyik kedvenc városa, Budapest sem maradhat ki, úgyhogy találkozhatunk velük szeptember 24-én a Dürer Kert-ben...


 Victims, Svalbard @ 2019. október 29. - Dürer Kert

Megjelent: május 04. szombat 00:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

A több, mint két évtizedes múltra visszatekintő svéd hardcore-crust-punk veterán Victims nemrégiben a Relapse kiadóhoz szerződött, akik június 28-án jelentetik meg a csapat The Horse And Sparrow Theory című új lemezét. A címadó dalhoz készült videóklip máris megtekinthető!

Az új lemezt Európá-ban is megturnéztatják majd ősszel, vendégként a bristoli Svalbard kíséri el őket a körútra. Jó hír, hogy Budapestre is eljutnak, a koncert a Dürer Kert-ben lesz október 29-én... 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Beast In Black - From Hell With Love (2019, Dionysosrising)
Bár a Night Flight Orchestra kimaxolta a felfutóban lévő diszkó-metal hullámot, tevékenységükben a direkt szereteten kívül mindig is éreztem

Tovább...
Cikipédia 9. - 13. rész - Tabánia, Tabánia
A hivatalosan megrendezett 51-dik Tabán-i május 01. nagy koncert mellett lassan hagyománnyá válik a mi éves jelentésünk is az eseményről. Érdemes évről-évre kilátogatni,

Tovább...
Queensryche - The Verdict (2019)
A washingtoni Bellevue-ben, '81–ben induló Queensryche '88-ban elkészítette az egyik valaha volt legjobb progresszív metál albumot Operation: Mindcrime címmel, majd

Tovább...
Kowalsky meg a Vega - Árnyék és fény (2019, info)
Véget ér a Kowalsky meg a Vega 15. jubileumi éve, de az ünneplés folytatódik, hiszen máris januárban egy újabb kerek számmal örvendeztetik

Tovább...
LGT Vetélkedő @ 2019. február 23. - Rockmúzeum
Szereted az LGT együttes zenéjét? A kvízjátékot is szereted? Ha igen, akkor gyere 2019. február 23-án, szombaton délután a Rockmúzeum-ba, ugyanis egy

Tovább...