Komár László Emlékest @ 2017. október 22. - Rockmúzeum

Megjelent: október 17. kedd 18:00
Szerző: bcsaba
 Koncertmenü 

Öt évvel ezelőtt hunyt el Komár László, akit az első magyar rock and roll énekesnek tartanak. A Scampolo együttessel hatalmas sikereket ért el, a Vigyázó Ferenc utcai klubban, a Könyvklubban, az Arany János utcai klubban, a Budai Ifjúsági Parkban őrületes bulikat tartottak. Komár László későbbi zenekaraival, a Szemek Szájak Szívek és a Sprint együttesekkel, valamint szólistaként is sikeres volt, több albuma jelent meg, és slágerek tucatjai fémjelzik munkásságát.

Október 22-én 19 órai kezdettel Komár László Emlékestet tartanak a Magyar Rock Hírességek Csarnokában, ahol az ismert rock and roll énekes, Csipesz és barátai sok ismert nótát előadnak Laci dalai közül, de rengeteg rock és beat világsláger is elhangzik majd a '60-as évekből. Mindenki felveheti fekete lakkcipőjét, és jöhet a rongylábazás egy igazi Komár-buli hangulatában! Jelen lesz Atkári Lajos, az ős-Scampolo ritmusgitárosa, és megemlékeznek Laci egykori zenésztársairól, Faragó Judyról és Danyi Attiláról is...



 Zatokrev @ 2017. október 18. - S8 Underground Club

Megjelent: október 17. kedd 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Nem csak egy unalmas szerdának fog minősülni október 18-a, ugyanis a fővárosi S8 Underground Club ad otthont a svájci Zatokrev zenekar első magyarországi koncertjének. Az apokalipszisre hangolódást két hazai banda is segíti, doom-metal és experimental noise vonalak mesteri keverésével...


 Dirkschneider, Garagedays @ 2017. október 30. - Barba Negra

Megjelent: október 17. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Egy évvel hosszabb lesz Udo Dirkschneider aktuális turnéja: a tavalyi koncert után, ezúttal megújult programmal, és újabb adag Accept slágerrel érkezik a Dirkschneider Budapestre, ahol a Barba Negra Music Clubban játszanak október 30-án, az osztrák Garagedays társaságában...


 Illés klub @ 2017. október 28. - Temi Fővárosi Művelődési Háza

Megjelent: október 16. hétfő 18:05
Szerző: Hege
 Koncertmenü 

Illés-klub: Kossuth-díjasok emlékeznek Kossuth-díjasokra! Az őszi Illés-klub ismét neves vendégekkel várja közönségét a legendás beat banda egykori kultikus helyszínén, a TEMI Fővárosi Művelődési Házában.

A hatvanas-hetvenes éveket idéző családias klubesten, a Kossuth-díjas Budai Ilona és tanítványa, valamint az ugyanezzel a kitüntetéssel elismert Tolcsvay Béla is fellép az A.B.S.Z. zenekarral, a továbbiakban pedig a The Shades gondoskodik a hamisítatlan házibuli hangulatról...



 Bad Omens, Harrisons, What On Earth @ 2017. október 18. - KVLT

Megjelent: október 16. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, október 18-án egy fiatal, magát alt-rock-metálnak tituláló zenekar, a Los Angeles-i Bad Omens érkezik a budapesti KVLT-be. Az erőteljesen érezhető Bring Me The Horizon hatások ellenére a Sumerian Records gondozásában egy igazán fogós debüt albummal robbantak be tavaly, amiről érdemes megnézni a The Worst In Me klijét!

A koncert fellépőinek névsorába - a korábban bejelentett Harrisons mellett - bekerült a What On Earth is, akik szereplésével teljesség vált buli! Előbbinek az Every Minute című dalát, utóbbitól meg a Mayfly-t érdemes meghallgatni ismerkedésként!


 Brother Firetribe, Shiraz Lane @ 2017. október 28. - Dürer Kert

Megjelent: október 16. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Elsőre talán furcsán hangzik, de október 28-án két olyan finn csapat érezik a Dürer Kertbe, amelyek zenéjét hallgatva egy csapásra a napfényes Kaliforniában érezhetjük magunkat, valamikor a '80-as években:

a Brother Firetribe igazi hard rock zenével érkezik, a Shiraz Lane pedig a sleaze - glam rock új hullámos képviselőjeként szántja majd fel a színpadot!


 Honeybeast - Symphoney @ 2017. november 04. - Nemzeti Színház, Szeged

Megjelent: október 15. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Honeybeast a tavalyi nagy sikerű, Erkel Színházban tartott Symphoney koncertjével országos turnéra indul idén, az őszi-téli szezonban, amely hét nagyvárost érint, majd 2018 februárjában ér az utolsó állomásához.

A zenekar a turnét stílusosan az otthonában, Szegeden, a Nemzeti Színházban kezdi, de részese lehet a jól ismert dalok szimfonikus megszólalásának még Debrecen, Miskolc, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, végül a pécsi Kodály Központba csendül föl a Legnagyobb Hős...


 Black Witchery @ 2017. október 31. - Dürer Kert

Megjelent: október 14. szombat 18:00
Szerző: palszabolcs
 Koncertmenü 

A kultikus war-black metalos Black Witchery még soha nem járt Magyarország környékén sem, ezért különleges eseménynek lehetnek tanúi akik október 31-én ellátogatnak a Dürer Kert-be. Agresszív, pőre és barbár zenéjük a műfaj egyik legerősebbje a mai napig!

A turnéra a szintén amerikai, a sátáni autoriter hatalmat dicsőítő zenei káoszt megtestesítő Nyogthaeblisz, valamint a nyers és tradicionális démoni black-death metalban erős, belga Possession kíséri el őket, de Budapesten két ígéretes hazai csapat is fellép előttük...



 Austra @ 2017. október 18. - Dürer Kert

Megjelent: október 14. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az apokalipszis nem elkerülhetetlen - új lemezével tér vissza az Austra! A torontói zenekar már több ízben bizonyította Budapesten, hogy az egyedi, áriázó ének és táncos elektro-pop tökéletes összetevői egy jó koncertnek, ezúttal pedig Future Politics című új lemezével tér vissza hozzánk, október 18-án a Dürer Kertbe.


 Battleme @ 2017. november 01. - Dürer Kert

Megjelent: október 14. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: A legmenőbb motoros sorozat, a Sons of Anarchy egyik legfoglalkoztatottabb dalszerzője saját zenekarával érkezik Budapestre - november 01-jén a Dürerben játszik a Battleme, az Usában már hírnévre szert tevő Matt Drenik zenekara, akik a napokban jelentették meg legújabb, Cult Psychotica című albumukat.


 Gorillaz - pár hét múlva, 2017. november 13-án koncert a Budapest Arénában!

Megjelent: október 13. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Már csak pár hét van a világ legsikeresebb virtuális bandájaként elhíresült Gorillaz koncertjéig a Budapest Arénában, de addig is, amíg végre élőben láthatjuk a zenészeket, nézzünk 10 érdekességet a banda kapcsán!


 SepticFlesh, Inquisition @ 2018. január 07. - Barba Negra

Megjelent: október 13. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Hammer Concerts bemutatja: Codex Omega címmel szeptember elején jelent meg a szimfonikus, atmoszférikus death metalt mesterien játszó görög SepticFlesh tizedik albuma, a 2014-es Titan folytatása. A zenekar az új anyaggal turnéra indul, ráadásul az Usában székelő kéttagú black metal csapással, az Inquisition zenekarral karöltve.

Jó hír a hazai rajongóknak, hogy a körútnak lesz budapesti állomása is. Jövő év elején, 2018. január 07-én futnak be a Barba Negra színpadára. Felkészülni a Dante's Inferno-val és a Power From the Center of the Cosmic Black Spiral-lal lehet a legjobban!


 Akela - FarkasNap @ 2017. október 31. - Crazy Mama

Megjelent: október 12. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Farkasok és minden koma! Itt van az ősz, avagy újra lakoma! Október utolsó napján a Crazy Mamában várja a falkát muzsika és móka, hogy be ne rozsdásodjatok, skálázóvíz legyen az itóka! Ha vörösnek látszódna a kóla, nem kell félni, semmi véres, csak a bor tehet róla!

Az Ítélet kimondatott: Rockernek születtem. Nincs helyem, az Isten háta mögött is Megkísértelek. Ezen a Fenevad, vagy Csak a rock segíthet? Döntsd el! - Ismerősen hangzó szavak, emlékeztetnek valamire?


 End of Paradise - lemezbemutató @ 2017. október 21. - Nyolcas Műhely

Megjelent: október 12. csütörtök 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Egy újabb dalt tett publikussá a Youtube csatornáján a székesfehérvári heavy metal banda, az End of Paradise. A kiválasztott október 20-án, a Nail Records gondozásában jelenik meg. A kedvezményes, vadiúj grafikás pólóval és passtartóval már előrendelhető a zenekar weboldalán.

A lemezbemutató koncertre október 21-én, Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben kerül majd sor! A koncert különleges vendége a Red Vision lesz!



Összesen 89.846.973 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta!



 Friday the 13th @ 2017. október 13. - S8 Underground Club         Megjelent: október 10. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Blahalouisiana - lemezbemutató @ 2017. november 03. - A38 Hajó

Megjelent: október 09. hétfő 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Blahalouisiana első nagylemezére négy évet kellett várnunk, de egy évvel később már jön is a második: az album nevét - Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi - a zenekar Egyetlen magányom című dala adta, amelyet koncerteken már hallhatott a közönség. A tíz számos LP-n a zenekar Ligeti György producerrel dolgozott, a megszokott módon angol és magyar nyelvű dalok vegyesen kerülnek a második korongra. A közönség a teljes anyagot élőben először az A38 Hajó színpadán hallhatja majd, november 03-án. Az estet felvezeti a remek Felső Tízezer!


 Grime, 16 @ 2017. október 19. - Robot

Megjelent: október 09. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Cudi Purci Booking november 04-ig idén is rendesen adagolja a Desszertet...

Ennek a fesztiválnak lesz a része az az október 19-i, Robotos buli, ahol az amerikai sludge-hardcore-s 16 és az olasz sludge-metálos Grime borítja fel az asztalokat! A további Desszerteket is érdemes felkutatni!


 Sandberg Clinic-Tour - Ida Nielsen @ 2017. október 14. - Muzikum         Megjelent: október 09. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Ozone Mama, Dirty Sound Magnet, Red Machete @ 2017. október 14. - Instant         Megjelent: október 09. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Henrik Freischlader Band @ 2017. október 29. - A38 Hajó

Megjelent: október 08. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Henrik Freischlader, a szédületes blues-gitár virtuóz immár ötödször tér vissza október 29-én az A38 hajóra, hogy már komoly rajongótáborának új, sok meglepetést tartogató formációját és az ősz folyamán megjelenő új albumának dalait bemutassa WHO 33 nevű turnéján, egy egyszerre zúzós és felemelő koncert keretében!



Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Budapest Rockabilly Fesztivál @ 2017. október 21. - Akvárium Klub

Megjelent: október 08. vasárnap 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

2017. október 21-én Budapest Rockabilly Fesztivál lesz az Akvárium Klubban a Mystery Gang-es - és Memphis Moon '55-os - Egri Péter és barárai szervezésében. Fellép még a Turócszentmárton-i - ma Szlovákia - Mr. Teddy and the Sidekicks, illetve a lengyel The Real Gone Tones.


 Celebration Days - Chris Cornell Tribute @ 2017. október 12. - Muzikum         Megjelent: október 08. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Voodoo Papa, Tenderfoot @ 2017. október 25. - Hunnia Art Bistro

Megjelent: október 07. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista barát zenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja - Szert Zsigmond egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimális dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel. A fülbemászó, dallamos, magyar nyelvű saját szerzemények mellett, a '60-as és '70-es évek rhythm & blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak...


 Csillag Endre - szülinapi koncert @ 2017. október 19. - BackStage Pub

Megjelent: október 07. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Csillag Endre - 59 + 1 szülinapi házibuli kiskoncert, sok vendéggel, köztük a Zártosztály tagjaival...

Október 19-én a BackStage Pubban lesz Sipos Peti, Zserbó, Hirleman Berci, Lázár Zsiga, de Deák Bill Gyula, Németh Lojzi, Zsoldos Tomi, Nagy Feró, Scholtz Attila, Balla Endre és Kollár Tomi is feltűnik majd...


 Cradle Of Filth, Moonspell @ 2018. január 21. - A38 Hajó

Megjelent: október 07. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

2018. január 21-én több, mint két év után tér vissza hazánkba - pontosabban az A38 hajó gyomrába - a szeptemberben új lemezzel jelentkező Cradle Of Filth.

A koncert különleges vendége az idei Rockmaratonon is fellépő, portugál Moonspell lesz. A Livesound által szervezett koncertre október 30-ig 5.900 Ft-ért lehet jegyet vásárolni, utána 6.500 Ft-ba kerülnek a belépők!


 Mendoza, Macaluso, McCrystal @ 2017. október 13. - Backstage Pub          Megjelent: október 06. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

 Moby Dick, Kalapács @ 2017. november 04. - Barba Negra

Megjelent: október 06. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Hazánk elsőszámú thrash metál legendája, a Moby Dick ünnepli a 25 (+1) éves Kegyetlen évek lemezét november 04-én a Barba Negrában!

A koncertjük vendége a szintén legendás Kalapács József szóló zenekara, a Kalapács lesz, aki a 15 éves Ösztönt és a 30 éves Pokoli Színjátékot fogja megünnepelni ezen a bulin! Szóval kár lenne kihagyni ezt a kivételes tripla ünnepi alkalmat!


 Bikini @ 2017. október 20. - Barba Negra

Megjelent: október 06. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Minden idők egyik legjobb - és szövegeiben legviccesebb - hazai pop-rock zenekara, a Bikini folyamatosan turnézik! Országszerte bulizhatunk a már 67 éves - de örökifjú - D. Nagy Lajossal, és a szakma egyik legprofibb basszusgitárosával, Németh Alajossal, no és az első osztályú csapatukkal! Ráadásul a basszusgitáros október 20-án - vagyis a Barba Negrás koncert napján - ünnepli a 61. születésnapját, úgyhogy ez egy különleges alkalom lesz! Innen is kívánunk neki Sok Boldogságot!


 Ismerős Arcok - lemezbemutató @ 2017. október 21. - Barba Negra

Megjelent: október 06. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Csak a szöveg... címmel az Ismerős Arcok zenekar két év után - 2017. október 11-én - új albummal jelentkezik, aminek a koncepciója a folytatását hozza az előző lemeznek. Az akkor kimaradt daloknak az idő múlásával és a "nemzetközi helyzet fokozódásával" még nagyobb aktualitása lett.

A kemény kritikai hangvételű dalok mellett, nem maradhatnak el az érzelmes - csak az Ismerős Arcokra jellemző - szerzemények sem, amelyek a hat művész lelkének zenei lenyomatát tükrözik. A lemez nyilvános dedikálása kizárólag a Barba Negrában lesz október 21-én, a koncert után. A hetedik korongjuk felvezetőjét Európa 2017 címmel lehet meghallgatni! A koncerten a Hungarica lesz a vendégük!


 Stu Larsen @ 2017. október 19. - Dürer Kert

Megjelent: október 05. csütörtök 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Stu Larsen, világvándor ausztrál zenész hamarosan Budapestre érkezik Resolute című új albumával és szívmelengető dalaival. Az "ausztrál passenger" október 19-én játszik a Dürer Kertben...


 

Ajánló









Ez is érdekelhet

Glenn Hughes a Rockmúzeumban @ 2017. augusztus 03.
Sajátos esemény tanúi lehettek azok a rockerek, akik az augusztus 03-i langymeleg 40 fokos estét a Rockmúzeumban töltötték.

Tovább...
Steven Wilson - To The Bone (2017)
A 49 éves Steven John Wilson-t a Porcupine Tree feloszlása óta a Blackfield-ben és a Storm Corrosionban is hallhattuk, de mindegyiknél fontosabb a progresszív rockos

Tovább...
P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)
A bonobók konfliktusaikat nem agresszíven, hanem szexszel oldják fel (forrás: Wikipédia). A Majmok bolygója óta sejtettem, hogy a csimpánzok néha többre képesek, mint

Tovább...
Candlemass - Tales of Creation (1989)
Az 1984-ben, a svédországi Stockholm-ban - a '82-től működő Nemesis romjain - alakult Candlemass a 2012-es Psalms for the Dead - amiről kétszer is írtunk - turnéja után

Tovább...
Bloodclot - Up in Arms (2017)
Tíz év kihagyás után a New York-i hardcore-punk legenda Cro-Mags-ból ismert John Joseph énekes feltámasztotta a Bloodclot nevű projektjét. 2007-ben lemezt is kiadott a

Tovább...




Koncertek 2017. október 17. és 2017. november 02. között:









Klipmánia